На 17.02.2017г. в 09:00 часа малките ученици от Първо ОУ „Васил Левски” поднесоха цветя пред берелефа на Апостола, пред сградата на началното училище в Първи район,гр.Костинброд.  След това всички се отправиха с шествие към Народно Читалище „Св.Св.Кирил и Методии“, където ученици и учители бяха подготвили презентация на своето училище и спектакъл в чест на Апостола.

С впечатляващ тържествен спектакъл за Васил Левски бе отзнаменуван празника  на костинбродското Първо ОУ „Васил Левски”. В изискан стил, премерено до най-малката подробност всяка дума и жест, сътворени на сцената, бяха послание към нас, многобройната публика, изпълнила на 17 февруари залата на НЧ „Св.Св.Кирил и Методии” в града.

Още с първите стихове за Апостола  залата притихна в очакване. Поетично-музикалният рецитал на възпитаниците от  ОУ“Васил Левски“  ни припомни историята. Но той бе толкова завладяващ, че в публиката не остана зрител, който да не бъде изпълнен с вълнение. И не защото не познаваме делото на Апостола, а защото всичко, изречено от него, днес звучи толкова истинско, сякаш казано вчера.

 

„Аз съм Левски- сам съм, няма други”стоеше лозунг на сцената с думи на Апостола.

В приветствено слово директорът на училището Даниела Борисова  разказа историята на училището си и в него беше посочено, че Левски винаги ще остане мерило за нравственост и величие, по което трябва да се равняваме, но дори да не можем да го достигнем, то поне трябва да опитваме. От сцената прозвучаха думи на признателност към всички онези доблестни учители, възпитавали поколения костинбродчани  и написали със златни букви историята на школото до наши дни.

Думата бе дадена на г-н Любен Кънчев- зам. кмет на община Костинброд. Той изказа свойте приветствия и връчи поздравителен адрес от името на г-н Трайко Младенов и кошница с цветя за г-жа Борисова.

Празнично и вълнуващо завърши цялата поредица от прояви по повод патронния празник. Децата на Първо Основно Училище „Васил Левски” показаха уменията си в песни, стихове и достойно представиха своето училище с презентации, представени от ученици от 1,2,3,4,5,6,7 и 8 клас.

7032 посещения общо 1 посещения за деня
Първо основно училище „Васил Левски“, I-ви район,гр.Костинброд отпразнува патрония си празник