144 години изминаха от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски, но България продължава да скърби за своя „един син”. Жива е традицията на 19 февруари да сведем глави пред неговата памет, защото изминалите години са съхранили образа му като един от най-светлите в българската история – слял в едно действителност и легенда. А за община Костинброд този ден е и миг на размисъл за миналото, настоящето и бъдещето. Почитането на паметта започна с ритуал пред паметника на Апостола в двора на манастира „Св.Архангел Михаил“.

Гости на събитието бяха г-н Любен Кънчев, г-жа Теодора Гогова и г-жа Габриела Георгиева- зам.кметове на община Костинброд. Председателя на общински съвет – д-р Атанас Тенев, заедно с общинските съветници г-жа Клара Кръстанова, г-жа Даниела Станкова, г-н Димитър Найденов уважиха честването.

 

Присъстваха още г-жа Анастасия Попова- директор на ЦОП-Костинброд, г-жа Светослава Иванова-директор на ДЦРДУ, кметове и кметски намесници, пенсионери от трите клуба на територията на гр.Костинброд- „Кавака”,”Люляк” и „Орхидея” и Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва- гр.Костинброд. Деца от Второ ОУ”Васил Левски” и много граждани на община Костинброд отдадоха почит към революционера. След като Отец Крум отслужи литургия, г-н Любен Кънчев заедно д-р Атанас Тенев поднесоха венец пред паметника на Апостола от името на Общинска администрация-Костинброд. Г-жа Даниела Станкова заедно с г-н Димитър Найденов поднесоха венец от ПП Герб.

 

Тържествено слово произнесе господин Кънчев. Кулминацията в дейностите, посветени на обесването на Васил Левски, бяха възпитаниците от Второ ОУ „Васил Левски”, от кв.Шияковци. Тържествени стихове, посветени на революционера ни изрецетираха децата. В края на програмата посветиха всички присъстващи една минута мълчание, в памет на Апостола за свобода и химнна на Република България.

5265 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд oтбелязвa 144 години от обесването на Васил Левски