В 17:00 часа отец Серафим отслужи водосвет и поръси за здраве новият, реновиран стол или вече казано зала за събития в с.Драговищица.
Кметът г-жа Албена Виденова изказа своята благодарност и признателност към г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд и г-жа Анна Радовска- зам.председател на общински съвет за оказаната от тях за реализирането на строителния обект помощ и съдействие.
 

 

 
„Залата е напълно обновенна и е пригодена за всякакъв вид мероприятия в полза на жителите на с.Драговищица.”, добави г-жа Виденова. Г-н Младенов подари икона на светеца Св. Николай Мирликийски Чудотворец, която да бъде поставена на видно място в обновената зала. Той пожела светецът да бди и да помага за начинанията на драговищенци. По-късно през деня представители на община Костинброд, общински съветници, граждани и гости на с.Драговищица последваха отец Серафим до църквата „Св. Николай”. Тя е обявена за паметник на културата от ІІ група с изключителна художествена стойност и е изключително ценена от драговищенци.

 

 

 

Венец и цветя бяха поднесени от кметството в с.Драговищица, Общинска Администрация Костинброд и представители на държавната власт. До  паметната плоча на загиналите във войните на площада в селото г-жа Албена Виденова- кмет на с.Драговищица поздрави всички присъстващи послучай 9 май и добави бъдещите цели насочени за развитието  на селото, като проектът за фитнес на открито, очакваните да се построят две детски площадки – една в центъра и една в  детска градина „Детелина”, бъдещите проекти и идеи за почистването и облагородяването на селото. 

 
Г-жа Виденова добави и един от най- значимите спечелени проекти за с.Драговищица, а именно реновирането на площада и цялостният ремонт на читалище „Георги Сава Раковски”.
Г-н Трайко Младенов добави към думите на г-жа Албена Виденова, че има и изработен проект за водопровод на с. Драговищица, че през настоящата година са отделени и значителни средства за църковния храм, както и че общината помага и ще помага за развитието на спорта и образованието на територията на селото. Той изтъкна, че тези неща се правят, защото без образованието в училищата ни, без културата в читалищата ни и  без духовността в църквите ни ние ще се обезличим като нация.
„Пожелавам на всички ви, пожелавам на всички ни – да празнуваме, но и да помним, да почитаме и уважаваме, да се прекланяме пред паметта на почиталите ни предци и да се борим за каузите си.

 

 

Светеца Св. Николай да ни помага и да ни закриля в делата ни, да отстояваме позиции със същата честност и плам, с каквито предците ни са умирали за отечеството ни, да горим за каузите на община Костинброд и на село Драговищица със самочувствието на европейски граждани в една силна и бореща се с трудностите Европа.”, добави още кметът на община Костинброд.
По традиция на този ден с празничени изпълнения децата от танцова школа „Иркапей” и „Еми Денс” показаха пищни хора и изпяха хубави народни песни.

 

4835 посещения общо 2 посещения за деня
С тържество на централния площад в с. Драговищица бе отбелязан 9 май – Ден на победата и Ден на Европа, беше честван и църковният празник на Св. Николай Мирликийски Чудотворец