На 12.05.2017г. децата от пет училища от община Костинброд се включиха с презентация за отбелязването на 100 годишнината от Първата световна война в Читалище "СВ.СВ. Кирил и Методий", гр. Костинброд. Първи започнаха ОУ"Отец Паисий" от с.Петърч с презентация за "Първата световна война", с ръководител Василка Петрова.
Втори се представиха СУ"Д-р Петър Берон" с презентация "Участието на България в първа световна война", техен ръководител е Красимира Илиева.

 
Следващи излезнаха Второ ОУ"Васил Левски", с презентация "Моменти на героизъм за България в първата световна война" с ръководител Оля Веселинова . Предпоследни се изявиха възпитаниците на ПГВМСС "Св.Георги Победоносец"с презентация – "България в края на първата световна война", с ръководител Кристина Ушева.
Учениците от Първо ОУ " Васил Левски" завършиха с презентация "Първата световна война", с ръководител Николай Борисов.

Гости на събитието бяха г-жа Даниела Борисова- директор на Първо ОУ"Васил Левски", г-жа Русанка Колева- представител от НЧ"Иван Вазов", г-жа Камелия Георгиева- секретар на НЧ"Заря", кв. Маслово, г-н Светослав Иванов- директор на ПГВМСС"Св.Георги Победоносец" и г-жа Бистра Боянова- PR на община Костинброд.

2713 посещения общо 1 посещения за деня
Отбелязване на 100 годишнината от Първата световна война