Днес – 13 –ти май, събота, на стадион „Бенковски” в кв. Маслово, гр. Костинброд малките спортисти от ОФК „Костинброд – 2012 ”, техни родители, роднини, граждани – радетели за футбола и цялата треньорска школа се събраха за изключително радостно и тържествено за клуба събитие. Обещан ангажимент от общината към децата футболисти от всички възрастови групи беше спазен и казаното от страна на треньорското ръководство и от общинската администрация – беше изпълнено: с над 70 нови уникални спортно – тренировъчни екипи се сдоби всеки от малките юнаци – футболисти.

 

 

В хубавия и слънчев съботен ден коли бяха запълнили входовете към стадиона, многобройни родители и роднини пък присъстваха на скамейките, за да подкрепят малките футболисти, а на стадиона децата – в различните възрастови групи, с неизменно вървящите винаги до тях треньори демонстрираха невероятна дисциплина и спортен дух – чакайки да мине официалната част, за да получат заслужените от тях футболни екипи.
Освен децата от ОФК”Костинброд-2012” с екипи се сдоби и един фен на отбора- Антони Искренов, кмета на община Костинброд, всички треньори в футболния клуб и домъкинът на стадион „Бенковски”,кв.Маслово.

 

 

Г-н Александър Гидионов – изпълнителен директор на ОФК „Костинброд – 2012” поздрави присъстващите, като изтъкна, че клубът се развива във възходяща посока и ежедневно приема нови и нови деца в различните възрастови групи. Той благодари на родителите на децата за доверието и подкрепата, като каза, че днешното събитие е възможно благодарение на взаимната и конструктивна работа между треньорският състав на клуба и ръководството на община Костинброд. Г-н Гидионов благодари на кмета на община Костинброд за подкрепата и съдействието. Изпълнителният директор на ОФК „Костинброд- 2012” си пожела града и общината ни да се гордеят с постиженията и победите на футболните ни отбори и че се надява и ще се радва ако от школата излязат бъдещи футболни звезди и шампиони.

Г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд благодари на треньорите за всеотдайната им работа, благодари на родителите и роднините на децата че подкрепят малките футболисти и са най-вярната и публика и агитка, а на децата пожела да побеждават с чест и да уважават противниците си, а когато губят мачовете си да го правят с достойнство. Кмета изтъкна развитието на материално-техническата база за футбол на територията на общината и спомена за бъдещите инвестиционни намерения в нейното развитие. Оградените стадиони, осветлението на тях, изкуствените тревни настилки на малките игрища – всичко това се прави за децата на община Костинброд. Г-н Младенов пожела на малките футболисти да носят с гордост екипите, на които е поставен гербът на клуба. Той изтъкна че изпълнителния директор и треньорите се ползват с пълното доверие и подкрепа на общината и докато влагат сърце и душа в развитието на футбола винаги ще им се помага безрезервно.

 

Под аплодисментите на публика, треньори и кмета – всяко дете получи личните си тренировъчни екипи. По-голямите батковци аплодираха и подкрепяха новодошлите и малките футболистчета с въодушевено ръкопляскане.

„Бъдещето на община Костинброд е в нейните деца. А когато те са научени на дисциплина, на отборен дух, на ферплей към противника единственото което може да направим е – още повече да се гордеем с тях” изтъкна кмета на община Костинброд.

Успех малки шампиони !!! Радвайте ни с добра игра в бъдещите си футболни мачове !!! Побеждавайте и разнасяйте славата на отбора, клуба и на община Костинброд !!!

5132 посещения общо 1 посещения за деня
ВСИЧКИ ДЕЦА ФУТБОЛИСТИ В ОБЩИНСКИ ФУТБОЛЕН КЛУБ КОСТИНБРОД ПОЛУЧИХА НОВИ КОМПЛЕКТИ ТРЕНИРОВЪЧНИ ЕКИПИ