На 2 юни 2017 г. Илкова Театър представиха на сцената на НЧ „Иван Вазов – 1947“, гр. Костинброд „Забравени от небето“ – моноспектакъл на младият актьор Светозар Кнезовски – Заро по едноименната книга на Екатерина Томова. Моноспектакълът беше организиран от община Костинброд по повод превантивната програма на МКБППМН – Костинброд и комисията за борба с наркотиците на територията на общината Костинброд. „Забравени от небето“ – това е приказка-пътуване от съвременния свят на изгубени ценности през родното и природното към вселенското, притча-алегория за личния път от дребното и безмисленото до изконното и космически значимото.

Разказваческият характер на представлението дава шанс на публиката да проследи историята на Никола, който в буйния си пубертет намира наркотиците за единствен изход в обърканата му душа. Той се сблъсква с грозната смърт на свой приятел по съдба и спонтанно бяга от града. Случайността го отвежда в едно родопско село.

Героят-разказвач преоткрива измеренията на живота и смъртта и започва да живее изпълнения с чудеса и очарование живот на архетипния човек от легендите и народните песни.

Спектакълът беше представен пред учениците на СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Костинброд, ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, Второ ОУ „Васил Левски“ и Първо ОУ „Васил Левски“.

2789 посещения общо 1 посещения за деня
Моноспектакъл „Забравени от небето“ на Светозар Кнезовски-Заро в гр. Костинброд