Танцова школа „ANIMA“ за първи път участваха във Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2017“. Събитието се проведе в един от най-красивите и древни градове на Балканския полуостров – Хисаря (България). От 8 до 12 юни на сцената в НЧ “Иван Вазов – 1904”, гр. Хисаря повече от 190 колектива и индивидуални изпълнители от цяла България показаха силата и красотата на фолклорното изкуство. Организатор на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2017“ са Община Хисаря, Euro Folk Academy и се провежда под егидата на European Association of Folklore Festivals – EAFF. Основна задача на организаторите е даването на възможност за изява на творческите колективи и включването им в една конкурсна програма, определяща най-добрите от тях и пропагандиране на призьорите чрез излъчване в Европейския телевизионен ефир.

Танцова школа „АNIMA” събира в себе си желанието, таланта и отдадеността на хора, обичащи изкуството, наречено Танц! Добре дошъл е всеки, който иска да танцува – български народни танци, характерни танци, спортни танци, класически балет, модерни танци. Школата съществува от началото на 2016г. и е пример за това, че дори и за кратко време с любов към танците и музиката, с работа и талант се получава магията на танца, която завладява не само изпълнителите, но и публиката. Името на школата идва от латински „anima”, което означава „душа“, защото душата е вътрешната същност на човека, защото човекът без душа е просто едно тяло, защото танцът без душа е нищо..! В школата танцуват деца и младежи на различни възрасти в 3 възрастови групи (от 4 до 25години) и 4-та група – възрастни над 25 години, всички те са от Община Костинброд. Хореограф на школата – Антония Василева.

[robo-gallery id=“11162″]

В категорията “Обработени танци” на ТШ “ANIMA” беше присъден Сребърен медал. Освен това на ТШ “ANIMA” бяха връчени: Грамота с благодарност за съществения принос при съхранение и развитие на Балканските традиционни народни изкуства и Грамота за удостояване със званието “ЛАУРЕАТ” на VI Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2017“. За успешното представяне във фестивала бе присъдено звание “Балкански вицешампион”.

Г-н Трайко Младенов Младенов – кмет на община Костинброд беше изключително впечатлен от успехите на младите танцьори. Той подари на ТШ “ANIMA” в лицето на г-жа Антония Василева знаме с герба на Община Костинброд с пожелание за много успехи и нови срещи по такива хубави поводи.

Пожелаваме нови творчески успехи в областта на народните изкуства и запазването на културната ни идентичност, като част от безценното богатство за поколенията.

5747 посещения общо 2 посещения за деня
Танцова школа „ANIMA“ със Сребърен медал на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2017“