Фолклорният Фестивал се проведе началото на юни месец в село Локорско, Софийска област. Участваха двете школи към Народно читалище "Георги С. Раковски – 1928", село Драговищица.
Музикална школа "Иркапей" с ръководител Бисера Иванова се представи отлично и заслужено взе награда. Децата от „Иркапей” спечелиха две първи места в категория автентичен песенен фолклор в детската и младежката възрастова категория. 


Успехите не спират за „Иркапей”, те вече могат да се похвалят с много награди на национално ниво от различни формати като надигравания, фестивали и конкурси.
Младежката група преди месец спечели второ място с песни и от фоклорен фестивал в с. Мещица, област Перник.
Българският народ в трудния си път на съществуване и развитие е създал високо художествено, самобитно народно музикално творчество. Народната песен и инструменталната мелодия са поддържали буден българския дух и в годините на робството, звучали са по полята по време на тежък труд, по мегданите на народните празници и игри и в семейството. Днес народното музикално творчество живее в оригиналния си вид или в преработка и то винаги ще остане в сърцата на българина.

Едно голямо браво на музикална школа "Иркапей", да продължават да ни радват и да прославят своето родно място, своята община и своята държава.

2507 посещения общо 1 посещения за деня
Две отличия за музикална школа „Иркапей“ от фолклорения фестивал „Шопска песен“ в село Локорско