Свети Иван Рилски Чудотворец е български духовник, най – известният български светец и отшелник, покровител на българския народ.

На днешния ден се отбелязва и Денят на българския лекар. Той се чества от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Св. Иван Рилски. Според преданието най-великият български светец е извършил много чудеса, както приживе, така и подир смъртта си. Именно заради това и българските лекари са избрали светеца за свой закрилник.

 

Днес, зам.-кметът г-н Любен Кънчев поздрави и връчи от името на кмета на община Костинброд поздравителен адрес на лекарите от „Авицена“ ООД, както и на „Медицински център 1“- гр.Костинброд:

„До
всички общопрактикуващи лекари на територията на община Костинброд

УВАЖАЕМИ ЛЕКАРИ,

      В деня на Свети Иван Рилски Чудотворец, когато здравната колегия чества своя професионален празник, бих желал да поздравя всички Вас, които денонощно с душа и сърце, с професионализъм и всеотдайност се грижите за здравето и живота на хората.

      Да спасиш живот е  най – великото нещо, което е присъщо за най-хуманната и благородна професия, а именно лекарската.

      Нека енергията и ентусиазмът не ви напускат в нито един миг от жизнения ви път!

      Най – сърдечно Ви благодаря за неуморния труд, себеотрицанието и грижите, които полагате.

      Пожелавам Ви здраве, професионални успехи и лично щастие.

      Честит празник !“

Трайко Младенов – кмет на община Костинброд

2329 посещения общо 1 посещения за деня
На 19 октомври светата Православна църква почита паметта на всебългарския небесен покровител – преподобни Йоан Рилски Чудотворец