На 28.11.2017 г. община Костинброд беше домакин на информационна среща, организирана от Министерството на туризма във връзка с комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз през 2018 г.

Официални гости бяха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – Председател на ОбС-Костинброд, общински съветници, г-н Любен Кънчев – зам.-кмет на община Костинброд, кметове и кметски наместници, представители на социалните дейности и образованието, клубове на пенсионера, секретарите на Народни читалища в община Костинброд, служители на община Костинброд и граждани.

[robo-gallery id=“14648″]

Целта на събитието е да насочи вниманието на местното население върху ползите за България от членството й в ЕС и подготовката на страната ни за предстоящото председателство.  Г-н Любомир Сираков – директор дирекция “Програми и проекти в туризма” при Министерсво на туризма презентира пред участниците в срещата възможностите и ползите за страната ни, произтичащи от членството ни в ЕС като присъединяването на страната ни към единния европейски пазар, достъпа до европейски средства, трайната тенденция по нарастване на инвестиционния интерес. Представени бяха общи приоритети на програмата на триото Естония – България – Австрия, както и ключовите послания в програмата на ротационното председателство на България на Съвета на ЕС. Трайко Младенов – кмет на община Костинброд накратко представи какви културни забележителности се намират на територия на община Костинброд и имат голям принос в културното наследство ни като цяло, както и за България. Главните от тях са резиндециалният комплекс Скретиска, който като архилогически обект е деклариран от НИПК за паметник на културата с национално значение; храм „Св. Преподобна Петка Българска“ в с. Богьовци със  стенописите на Дебърската школа; Шияковският манастир „Св. Архангел Михаил“, гр. Костинброд, който в годините на борба срещу турското робство става многократно убежище на Апостола на свободата Васил Левски. Тук той основава Шопския революционен комитет.

В края на срещата всички присъстващи получиха информационни материали, популяризиращи трите културни забележителности на община Костинброд.

2020 посещения общо 1 посещения за деня
Информационно събитие на Министерство на туризма