На 14 декември честваме Деня на ветеринаря – професионалния празник на всички ветеринарни специалисти. На днешната дата през 1897 г. е приет Закона за санитарноветеринарната полиция, с което се поставя началото на ветеринарномедицинската служба в България.

Показател за едно развито общество е и отношението му към животните. Всеки човек трябва да проявява доброта и състрадателност към всички живи организми, защото както се отнасяме с тях ,така се отнасяме с хората около нас. А да станеш ветеринарен лекар или специалист трябва да си носител на хуманност и любов към всяко живо същество на нашата планета Земя.

Днес в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св.Георги Победоносец“ бе организирана презентация на различни теми : „Козметика и фризьорство на животни“, „Любопитни факти за кучетата и котките“, „Храни, които не трябва да давате на вашите животни“ и др. Бяха представени и забавни въпроси, изготвени от учениците от 11 клас, като „Познай кой те наблюдава“ и демонстрация на трикове с кучета. Възпитаниците от професионалната гимназия бяха подготвили изненади, като подаръци за позналите отговорите на въпросите в игрите и специални два плакета за любимите си учители д-р Симеон Симеонов и д-р Соня Комаревска- учители по професионална подготовка / Ветеринарна медицина/.

Честването на празника завърши с грижа за домашен, декоративен заек. От подстригването му, подрязване на нокти до ваксинация и измерване на температурата му показа д-р Симеонов и неговите ученици.

По покана на г-н Светослав Иванов – директор на ПГВМСС „Св.Георги Победоносец“, на събитието присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – Председател на ОбС- Костинброд, доктор Граховски, професор Козелов, както и други официални гости.

2600 посещения общо 1 посещения за деня
Ден на ветеринарния лекар