На 15.12.2017г. новоизградена детска площадка, открита през септември 2016 година в  село Опицвет бе разрушена от младежи, жители на селото. Благодарение на бързата  реакция на МВР –областна дирекция София и Районно управление – Костинброд извършителите бяха заловени за броени часове. Оградата, която обгражда площадката  е почти унищожена, но това не е всичко! Посегнато е и на сградата на бившата здравна служба, улуците на НЧ „Разум-1922“, унищожена е и пощенската кутия на площад „Независимост“ в с.Опицвет.

Средствата за изграждане на съоръженията на детската площадка бяха отделени от  бюджета на  община Костинброд. С общински средства новоизграденият обект е съобразен с всички европейски изисквания за безопасност. Площадката е разположена в парковото пространство в центъра на село Опицвет. Около модерната площадка са поставени и демонтираните от централния площад съоръжения за игра на децата. Те бяха пребоядисани и обновени, благодарение на съвместната кампания на община Костинброд и мобилен оператор. Под сянката на големите дървета, сред  окосените тревни площи и почистените  храсти на площад „Независимост“ в село Опицвет бе създадено  едно изключително красиво пространство за игра на децата и почивка на родителите и възрастните хора.

Само за една нощ това бе разрушено!

През последните две година на територията на община Костинброд бяха изградени множество детски площадки и зони за отдих. Вече всеки квартал, село и детска градина разполагат със съвременна, отговаряща на изискванията за безопасност,  детска площадка. Бяха вложени много средства и труд за изграждането им. Срамно е когато недобросъвестни граждани и младежи се опитват да разрушат нещо, което е направено със средства на данъкоплатеца. Такива действия трябва да бъдат санкционирани с цялата строгост на законите в Република България. Силно се надяваме, че такива вандалски прояви няма да се повторят.

3010 посещения общо 1 посещения за деня
Как една детска площадка, съградена с много труд, може да бъде разрушена за минути!!!