Община Костинброд ще се включи в три последователни информационни кампании, в рамките на 1 януари-30 юни 2018г., с цел популяризирането на Европредседатеството сред българските граждани и непознатата България, която обогатява Европа. Водейки се от девиза на Българското председателство на съвета на ЕС ,,Съединението прави силата!,,. Първи етап от проекта завърши успешно! Благодарение на подкрепата от бизнеса на нейна територия, от Дневен център за работа с деца на улицата-Костинброд и от Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. След като спечели одобрението на проекта на 12-то място от приетите 90 общини и кандидатствали над 100.

На лице са вече знамената на „Ломско шосе“, а от днес вече се наслаждаваме и на флаговете /знамена/ на България и Европа с размер 10/40 м на най – високата сграда в град Костинброд и в oбщина Костинброд – Силози на бивш химически завод „Д-р Никола Чилов“. Знамената ще се осветяват през нощта с цел да се виждат не само през деня. Прожектори с ясна, бяла светлина са поставени под специален ъгъл, за да може да се виждат цветовете и грандиозността на знамената от километри.

25 март /Благовещение/ е датата избрана за реализирането на всички етапи от проекта. Тогава от 17.30 часа ще се прожектира и втория етап от проект „ОБЩИНА КОСТИНБРОД В ЕВРОПА-ЕВРОПА В ОБЩИНА КОСТИНБРОД”. Заснет бе професионален клип, с цел информационна и рекламна кампания на домакинството на България на председателството на съвета на Европейския съюз. Същевременно с тази кампания рекламният клип има за цел да покаже Европейските перспективи пред Западните Балкани като стимул за политически и икономически промени в региона. В клипа се включиха децата от ,,Дневен център за работа с деца на улицата,,- гр.Костинброд, като бяха изработвани малки знамена на българския трикольор и европейското знаме. Децата от социалния център, вдъхновени от домакинството на България на председателството на съвета на Европейския съюз през 2018г. изиграха важна роля в клипа, като пресъздадоха съпричастността си към инициативата на община Костинброд. Клипа е заснет с дрон и дава ясна представа за мащабността му. Рекламният материал ще бъде качен в рекламни сайтове и електронни бюлетини. С възможност да се разпространи из цяла България и другите страни членки и кандидат членки на ЕС.

Очакваме Ви на 25 март от 17.30 часа пред завод „Д-р Никола Чилов“ в кооперативен пазар-Костинброд.

Нека заедно да допринесем за модерния европейски облик на града и общината, която е само на 6 километра от столицата на България.

15607 посещения общо 2 посещения за деня
ОБЩИНА КОСТИНБРОД И НЕЙНИЯ ПРИНОС В БЪЛГАРСКOТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПРЕЗ 2018 ГОДИНА С ПРОЕКТ: „ОБЩИНА КОСТИНБРОД В ЕВРОПА-ЕВРОПА В ОБЩИНА КОСТИНБРОД”.