Представителите на местната власт от община Костинброд официално бяха посрещнати в община Багерия, провинция Палермо, Република Италия.Делегацията от община Костинброд, водена от кметът г-н Трайко Младенов, неговите заместник кметове, председателя на ОбС-Костинброд -д-р Атанас Тенев и общински съветници, бяха топло посрещнати от кметът на община Багерия, Патрицио Чинкуе и председателя на общинския съвет в Багерия, Маурицио Ло Галбо. На срещата присъстваха и поздравиха гостите с добре дошли председателят на търговската камара на град Багерия и зам.-кметът по култура- г-жа Ромина Айело.

Общински съветници се срещнаха с общински съветници! Заместник-кметове по ресори се запознаха със своите колеги! Багерия-един влак, тръгнал още от Древността, отстоял на променящото се време и успял да пристигне в наши дни. А младите хора са „горивото” на този влак!Един исторически център, основан още отпреди хилядолетия, град със славно минало и светло бъдеще. Общата цел на двата кмета е реализиране на побратимяване, подпомагане на интегрираното териториално развитие и сътрудничество за повишена конкурентоспособност и устойчиво развитие на двете държави България-Италия. На официалната среща бяха обсъдени подобряването на междурегионалното и транснационалното сътрудничество между партньори от страни-членки на Европейския съюз, чрез трансфер и въвеждане на социални иновации, добри практики, партньорски подходи към намиране на решения за общи проблеми, изграждане на специфични умения за партньорство и много други общи приоритети.  Г-н Трайко Младенов подари на кметът на община Багерия реплика на мозайка от късноримска резиденция “Скретиска”, а д-рТенев, след като проведе разговори с председателя на ОбС-Багерия му подари кукла в българска носия и печатни издания на общината – за култура и туризъм.

Г-н Патриции Чинкуе- кмет на Багерия придружи делегацията от община Костинброд до музея на аншоата “Museo dell’Acciuga” di Aspra. Там всички бяха топло посрещнати от Микеланджело Балистрели- директор на музея, музикант, певец и производител на рибни продукти. Той разведе делегацията, като показа персонално събраната колекция. В миналото риболовът е бил основно препитание за местното население и до днес традицията продължава. Българската делегация от община Костинброд посети и Вила “Католика”, в която се помещава музея “ Ренато Гутузо”. Всички гости бяха впечатлени от изложените колекции, които макар и различни по характер носят духовността на Гутузо.

16157 посещения общо 1 посещения за деня
Представителите на местната власт от община Костинброд официално бяха посрещнати и в община Багерия, провинция Палермо, Република Италия