Почитането на паметта на загиналите наши  съграждани започна с химна на Република България и едноминутно мълчание. Пред паметника на загиналите в аварията, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд даде думата на  Белоградчишки епископ Поликарп – Викарий на Софийския митрополит. Негово преосвещенство, заедно с отец Дамян, отец Желязко, отец Серафим и отец Николай отслужиха заупокойна молитва в памет на 18 – те жертви от експлозията в завода в гр. Костинброд.

Да почетат паметта на жертвите присъстваха : г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, комисар Георги Иванов- началник на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, гл. инсп. инж. Здравко Александров – началник РСПБЗН-Костинброд, г-н Александър Ненов и инж. Габриела Георгиева- зам.-кметове на община Костинброд, г-жа Зоя Йорданова- общински съветник, служители от общинска администрация- Костинброд, служители от РСПБЗН-Костинброд, близки и роднини на загиналите. В памет на загиналите, на паметника бяха поднесени цветя и венци.

В своята реч г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд каза: “Днес сме се събрали пред паметната плоча, на която са записани имената на загиналите в производствената авария в химическия завод наши съграждани. Всяка година, заставайки пред паметника на загиналите на днешната дата – 18-ти  юни, ние отдаваме почит, свеждаме глава, полагаме цветя в памет на загиналите на 18-ти юни 1968 г. в Държавен химически завод „Георги Димитров”. Трагедията, станала тогава – в центъра на града ни оставя черна страница в историята на града и общината ни.

Поклон пред светлата им памет.”

11324 посещения общо 1 посещения за деня
Днес 18.06.2018г. се навършват 50 години от производствена авария в бившия химически завод „Георги Димитров“ в гр.Костинброд