На 6-и септември цяла България по традиция празнува обединяването на Княжество България и Източна Румелия. То се случва през есента на 1885 г. и е координирано от Българския таен централен революционен комитет. Днес, в община Костинброд бе почетена 133-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.
Официалният празник бе почетен в село Петърч. Да се поклонят пред подвига на загиналите войници от община Костинброд бяха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, зам.-кмет г-н Александър Ненов и зам.-кмет г-жа Теодора Гогова, г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч и г-жа Даниела Станкова – общински съветник, представители от Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса /СОСРЗ/, както и жители от село Петърч.
Кметът на община Костинброд поднесе венец заедно със зам.-кметът г-жа Теодора Гогова пред паметникът на центъра в най- голямото село в община Костинброд. След поднасянето на венци и цветя, всички официални лица откриха ЗОО изложение , организирано от кметство Петърч.
„ Съединението прави силата !!! „
Честит национален празник !!!
Честити 133 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия !!!
17563 посещения общо 1 посещения за деня
133 години съединена България!