Организатори на състезанието са г-жа Искра Лазарова – кмет на с. Чибаовци,  съвместно участниците от  Конна база “Владая”, с. Свидня и с. Бов. По стара традиция  преди старта на състезанието всички участници си отчупиха питка с мед, а техните коне бяха „захранени“ със захар. Участие в  съревнованието взеха 18 състезатели. На първото място се класира кон Нерон с жокей Росен Димитров, победителя спечели купата, призовият медал и парична награда.

На второ място се класира кобила Величка с жокей Златомир Раденков, състезателят беше награден с медал, грамота и парична награда. Трето място завоюва кон Арсенал с жокей Стоил Симеонов, той получи медал, грамота и парична награда. На последното почетно място се класира кобила Вера с жокей Георги Иванов.

Всички участници включително и победителите получиха грамоти и бяха наградени лично от г-н Александър Ненов- зам.- кмет на община Костинброд.

На събитието присъстваха и кметът на село Дръмша, Дреново и Понор- г-н Добри Тодоров и представители от общинска администрация- Костинброд.

За втори път в село Чибаовци се проведе този своеобразен празник с много емоция, спортен дух и любов към конете. Конните надбягвания в селото вече се налагат като традиция! Надяваме се през 2019 година отново всички заедно да се съберем в махала “Краище”, с Чибаовци радвайки се на прекрасните животни и състезателния хъс, който ни демонстрират техните жокей!

18714 посещения общо 1 посещения за деня
На 08.09.2018 г. от 10:00 часа за втора поредна година в махала “Краище” в с. Чибаовци, община Костинброд се проведоха конни надбягвания