Днес е първия ден, в който жителите на гр. Костинброд могат да се насладят на прекрасните творби на Лъчезар Стефанов – реставратор и художник, оставил свои творби из цяла България,  Петко Миронов – художник – колекционер  и още видни костинбродски имена в областта на изкуството. Всичко това е събрано на едно място, в малкия салон на НЧ „Иван Вазов – 1947“, гр. Костинброд.
„Къщи  Самоков“ , „Дионисиев“ ,“ Храма“ , „Възнесение на Св. Илия“ и „Богородица с младенеца“ са имена на една  малка част от картините и иконите от изложбата „Костинбродска живопис“ . Всички посетители  бяха запознати лично с историите и имената на творбите от техните художници. Официални гости на събитието бяха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд,  д-р Атанас Тенев- председател на общински съвет- Костинброд и г-н Александър Ненов – зам.- кмет на община Костинброд.

Изложбата  беше открита от г-жа Русанка Колева, която изказа своята любов към изкуството и постиженията на виновниците за тази прекрасна изложба.
Всяка година, община Костинброд набляга на изкуството, културата и историята. За това и тази година празниците на град Костинброд започнаха имeнно с театър, изложба и книга!

Художникът не е този, който се вдъхновява, а онзи, който вдъхновява! И община Костинброд винаги ще подкрепя творците на нейна територия!

7847 посещения общо 1 посещения за деня
Гражданите на община Костинброд от днес могат да се насладят на изложбата „Костинбродска живопис”