Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, заедно с комисар Георги Иванов- Директор РДПБЗН – София и Главен инспектор инж. Здравко Александров – началник РСПБЗН-Костинброд откриха обновения и ремонтиран дежурен център в сградата на Пожарната. Новата дежурна ще обслужва община Костинброд и ще приема и обработва сигнали свързани с пожари и аварии. Телефон 112 приема спешни и аварийни обаждания при необходимост от спешна медицинска помощ, помощ при пътно-транспортни произшествия, пожари, аварии, кризи и други инциденти с човешки и материални загуби. Телефонът се избира без код. Услугата 112 е денонощна и безплатна.

На събитието присъстваха и г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, г-н Светлин Николчев и Методи Методиев – “Ролпласт” АД, пожарникари, служители на общинска администрация и бивши пожарникари. Отец Серафим отслужи водосвет за здраве и благополучие в дежурната. Това е поредното подобрение в сградата на РСПБЗН – Костинброд. Благодарение на съвместните усилия на община Костинброд, МВР, местният бизнес и всеотдайността на пожарникарите и тяхното ръководство, пожарната служба в Костинброд е за пример! По време на събитието, огнеборците получиха сигнал за пожар и веднага екип замина на служба. Г-н Младенов подари икона на Исус Христос, с пожелание към пожарникарите за здраве, сили и късмет в изпълнения на служебните им задължения. Иконата е нарисувана от костинбродски иконописец, реставратор и художник. И нека господ ги закриля!

7801 посещения общо 1 посещения за деня
На 14 септември, когато се чества професионалният празник на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” и големият християнски празник Кръстовден се откри дежурен център в който да се приемат сигнали от телефон 112 в РСПБЗН-Костинброд!