През 2018 година в община Костинброд бяха включени четири прожекции, като това е последният филм за тази година. Филмът “Квадратът” е шведска сатирична драма от 2017г. на режисьора Рубен Йостлунд. На фестивала в Кан през 2017г. той печели “Златна палма” и е сред номинираните за Оскар за най-добър чуждоезичен филм. Филмът е копородукция между Швеция, Германия, Дания и Франция, и е сниман в Гьотеборг, Стокхолм и Берлин. В България филмът е показван на София Филм Фест през 2018г. В главните роли са: Клаес Банг-Кристиан, Елизабет Мос-Ан, Доминик Уест-Джулиан, Тери Нотари-Олег Рогозин и Кристофер Лаесьо-Михаел.

Филмът разказва за един куратор в музей за съвременно изкуство(Клаес Бенг), на чието шоу “Квадратът”, той иска да провокира минувачите да бъдат алтруисти, напомняйки им, че трябва да са отговорни човешки същества. Но понякога е трудно да се живее според собствените идеали и един откраднат телефон, последван от глупава реакция – запраща Кристиан в екзистенциална криза. На прожекцията присъстваха: г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов-зам.-кмет на община Костинброд и почитатели на филмовото изкуство.

6967 посещения общо 1 посещения за деня
Прожекция на филма “Квадратът” – София Филм Фест София Филм Фест гостува за четвърти път в град Костинброд с прожекцията на филма “Квадратът”