През следващата година поредното европейско и осигуряващо безопасност кръгово ще започне да функционира в рамките на град Костинброд. След упорита работа и синхронизираните действия на община Костинброд , АПИ, МРРБ и бизнеса в промишлената зона на града ни , един проект за решаването на опасно пътно кръстовище ще бъде реализиран до месеци.
Фирма “Ролпласт” АД, в качеството си на инвеститор клас “А” съдейства в огромна степен за отпускането на голяма част от сумата, за изграждане на кръговото от Министерство на икономиката. В момента реализатор на проекта ще бъде Агенция “Пътна инфраструктура”, като останалата част за построяването на кръговото ще бъде отделена от нея или от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.
Кръговото ще е бъде факт в резултат на проект на община Костинброд, създаден в следствие на конструктивната дейност на администрацията и фирма “Еден парк” / дарител на проекта/ и бъдещ инвеститор в изграждането на голям логистичен център.
 
Община Костинброд в продължение на две години доразработи проекта с АПИ, като съвместно с агенцията го съгласува и оформи съпътстващите му документи.
Кръговото ще бъде изградено в най-опасният участък – кръстовището на “Ломско шосе” с пътя в промишлената зона “Император Константин Велики”.
В момента ляв завой на автомобил от промишлената зона /посока Костинброд/ е изключително опасен, както и влизане на автомобили от София към промишлената зона.
През следващата година освен кръговото, ще започне цялостната рехабилитация на пътя в промишлената зона “Император Константин Велики”, като той ще бъде напълно реновиран от община Костинброд /по европейска програма/.
В процес на подготовка са и други изключително важни за общината ни инфраструктурни обекти, които през 2019 г.  ще започнат да се реализират от община Костинброд и/или от държавата.
25102 посещения общо 1 посещения за деня
Бизнесът, държавата и общината обединиха усилия за изграждане на кръгово движение на мястото на едно от най – опасните кръстовища в града ни