На тази дата през далечната 1897 г. е приет Закона за санитарноветеринарната полиция, с което се поставя началото на ветеринарномедицинската служба в България.
Учениците от ПГВМСС „Св.Георги Победоносец“ гр. Костинброд също отбелязаха своя празник, като ни разказаха за най – старата паралелка в училището им, а именно Ветеринарен техник. Ученик от 11-ти клас ни представи препариран сом и сръндак, като ни запозна с техните физически характеристики, жизненият им цикъл и размножителния период.

След това ученици от 8-ми, 9-ти и 11-ти клас подробно ни разказаха и ни запознаха със своите домашни любимци, част от които бяха котка, куче, декаративен заек, змия, пор, папагал, риба, декоративен гълъб и кокошка. След приятното запознанство с различни групи животинки имахме възможността да станем свидетели на микрочипиране на куче и дресировка на куче.
Официални гости на събитието бяха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, Д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет гр.Костинброд, Доцент д-р Иван Янчев – директор на ИЖН гр. Костинброд, Професор д-р Иван Щерев, Д-р Румен Граховски дългогодишен директор на ПГВМСС,, Св.Георги Победоносец“ гр.Костинброд, Арх.Добромир Бориславов- директор на Столичния зоопарк и представители на Софийски зоопарк. 

Светослав Иванов – директор на ПГВМСС ,,Св. Георги Победоносец“ гр.Костинброд , сподели със своите гости, че е изключително горд от това, че е домакин на такова събитие и още по-щастлив от ентусиазма на децата с който те искат да ни „заразят“, а именно най-ценното, любовта към животните. Г-н Иванов завърши като сподели една мисъл с всички „Хуманният лекар, лекува човека, а ветеринарят човечеството“ .

Думата беше даде и на г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд. Г-н Младенов честити празника на всички и припомни, че за последните три години община Костинброд е номер едно в образованието в София – област и само преди месец, община Костинброд получи поредната заслужена награда за иновации в образованието в категория малки общини! Кмета благодари на всички настоящи и бивши възпитатели и служителите в училища на територията на община Костинброд, които са дали сърце и душа в основата на всичко това, което имаме сега в тази сфера и се стремим да надграждаме. 

И нека не забравяме ,,Ветеринарният лекар е лечител на човечеството“

1935 посещения общо 1 посещения за деня
На 14 декември честваме Деня на ветеринаря – професионален празник на всички ветеринарни специалисти