На 15.12.2018г. от 16:00 часа започна деветото издание на певческия конкурс „Парад на детската забавна песен” – Костинброд 2018г. В този късен следобед в препълнената зала на НЧ „Иван Вазов – 1947” цареше нежността и добротата. Без лицемерие, без заучени фрази, без еднообразно ежедневие. Под бурни  аплодисменти, а те наистина всички ги заслужаваха, се изявиха вокални групи, дуети и солови изпълнители от почти всички детски градини, училища и читалища от община Костинброд, както и гости от община Ботевград, град Ихтиман, град Божурище  и град София. Публиката цели четири часа изживя очарованието на детските таланти и красотата на творческия порив на младите певци.

Фестивалът беше организиран от община Костинброд, НЧ „Иван Вазов-1947”, с подкрепата на Съюзът на българските композитори и със съдействието на Регионално депо – Костинброд и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Събитието откри заместник-кметът на община Костинброд – г-н Александър Ненов.

На „Парад на детската забавна песен”- Костинброд 2018г. впечатляваше  съставът на журито: г-н Живко Колев е cpед най-извеcтните и тъpcени поети и автоpи на текстове за попyляpни пеcни y наc. Автоp и на многобpойни шоyта, концерти и ваpиатетни пpогpами. Един от cъздателите на тpио “НЛО”, пpодyцент на над 30 албyма. Автоp и на 4 книги c поезия. Г-н Димитър Гетов е български музикант, аранжор и композитор. Завършил Българска държавна консерватория.  Композитор на песни, оркестрови пиеси и музика за естрадни спектакли. Автор на най-големия хит на Георги Христов “Черно и Бяло”. Г-н Андрей Дреников се изявява като импровизатор, певец, цигулар, пианист, драматичен и комедиен актьор, шоумен и автор на голяма част от текстовете на своите песни. Композира от ранна възраст в различни жанрове. Творчеството му обхваща стотици детски, театрални и естрадни песни, музика за над 110 постановки за драматичен и куклен театър в София и страната. Написал е музика за много радио и телевизионни новели, филми, пиеси и други предавания. Като композитор и изпълнител изнася стотици концерти за деца и възрастни със своя музика. Получава награди за театрална музика, над 40 награди за детска музика и награди за естрадна музика на различни попфестивали. Автор е още на балет-приказка, пиеси за цигулка, пиано, виолончело и други инструментални композиции.

Достатъчни гаранции за сериозно и мащабно състезание в сферата на вокалното изкуство. И потвърждение за възвишеното намерение – да се даде простор на младите таланти и да бъдат стимулирани за нови още по-високи изяви.

Представени бяха 16 учебни и културни институции, но те включиха към груповото си пеене и излъчени от тях индивидуални изпълнители, така че броят на състезаващите беше над 40. Те бяха разделени в три категории – от 3 до 7 години, от 1 до 4 клас и от 5 до 7 клас.

А за да се даде време за спокойно и обективно оценяване, паузата се запълни от друго приятно събитие – концерт в концерта. Със своите илюзии, фокуси и животни, Magic Circus Artenes ни забавлява цял 1 час.  Той сътвори истинско шоу, посветено изцяло на децата.

След края на магичното шоу започна официалното награждаване! Отличени с награди бяха:

В категория от три до седем години:

1. ДВГ “Палавите ноти”, гр.Божурище

2. Георги Андонов ДГ”Пролет”

3. Адриана Занкова, ТШ”Анима”

В категория от първи до четвърти клас:

1. Деница Босилкова, гр.Ботевград

2. ДПГ”Шопчета”, НЧ”Заря”,гр.Костинброд

3. Никола Николов, гр.Божурище

В категория от пети до седми клас:

1. Емил Пепелярски, НЧ”Заря”,гр.Костинброд

2. Кристиян Кирилов, Първо ОУ”Васил Левски”,гр.Костинброд

ВФ”Нова”, гр. Божурище

Специалните награди бяха единодушно избрани.

  • За най-артистично изпълнение – ВГ”Вапцаровци млади”, гр.Ботевград.
  • Наградата на Съюза на българските композитори – Яница Петрова, Първо ОУ”Васил Левски”, гр.Костинброд.
  • Голямата награда на кмета на община Костинброд отиде при Никол Стефанова от Vox Studio -гр.София.

Плакета се връчи от г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд.

Г-н Младенов благодари на всички млади таланти за участието в парада на детската забавна песен! Кмета заяви, че те са бъдещето на България и пожела да са все така целеустремени и талантливи!

И всъщност когато човек присъства на такова събитие, с участници само деца, си дава сметка за истинските стойности на живота! За прекрасните талантливи деца,  които ражда нашата Родина !

Благодарим ви мили деца за любовта, с която ни заредихте!

До следващата година, когато ще честваме 10 години „Парад на забавната детска песен”!

12111 посещения общо 1 посещения за деня
Девети певчески конкурс „Парад на детската забавна песен” – Костинброд 2018г.