В градинката зад площад „Иван Вазов“ и пред военните блокове на улица „Васил Левски“ се създаде нов кът за отдих и спорт. Там вече има площадка за стрийт фитнес с комбинирана многофункционална тренировъчна конструкция.

Преди една година в един от приемните дни на кмета на община Костинброд и председателя на ОбС-Костинброд дойдоха млади хора с желанието да има Стрийт фитнес на открито. Тогава се постави началото на тази идея и се определи мястото.

Стрийт фитнеса се намира на новата градинка в центъра на град Костинброд. На вече оформилата се градинка има пейки, беседка и осветление. На останалата площ се постави хумус и затревяване и залесяване на дървета, за да се превърне в едно прекрасно място за почивка в непосредствена близост до новия ни централен градски площад.

Стадион „Бенковски“, кв. Маслово също има нова придобивка от днес.

Фитнес съоръжения на открито са поставени на входа на стадиона, в който тренира общинският футболен отбор „Костинброд-2012“, както и децата от лекоатлетическия клуб. Стадионът е отворен ежедневно както за тренировки на клубовете, така и за граждани от всички възрасти.

Община Костинброд активно работи за популяризирането на спорта като активен и здравословен начин на живот, като възможност за социализация чрез спорт на деца и младежи.

Личният пример винаги носи положителна енергия! Това, че успяхме да направим този обект, е изключително важно за подрастващото поколение. С тази модерна площадка младите могат да спортуват навън. Пазете ги, те са Ваши.

8140 посещения общо 4 посещения за деня
От днес, град Костинброд разполага с две нови площадки за спорт на открито за всички