Колкото и да напредват технологиите, има някои неща, които си остават вечни. Изкуството е едно от тях. Това, което човек създава със собствените си ръце, никое модерно изобретение не може да достигне. Затова и традиционните професии, свързани с изкуството, никога няма да изчезнат. Като например тази на художника.

През втория ден от празниците на града, посветени на 45 години град Костинброд, се организира изложба на Денислав Тодоров. Прекрасната изложба от 30 картини е изложена от днес в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“.

Денислав е роден на 23 декември 1974 година. Само няколко месеца след като Костинброд е обявен за град. Дори може да се каже, че е един от първите граждани на нашия град, заявява самият той. Костинбродският художник е участвал в множество изложби в град София, негови картини са включени в каталози в Япония, Гърция и Германия, както и в някои от международните биеналета и триеналета по графика. Над 300 картини са притежание в колекцията на няколко компании и частни лица в България, Гърция, Северна Ирландия, Испания, Германия, Латвия, Холандия, Швеция, Финландия, Италия, Япония, Русия и САЩ.

Изложбата беше посетена от кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов, зам.-кметът на община Костинброд г-н Александър Ненов, много жители и гости на общината. Официално се откри от Русанка Колева – организатор мероприятия в НЧ „Иван Вазов-1947“ и след прекрасни встъпителни слова за Денислав се даде думата на неговата майка – Жана Кръстанова.

Тя изчете прочувственото обръщение на Денислав „Най- много изложби съм правил тук, в този салон на читалище „Иван Вазов“. Благодаря на г-н Трайко Младенов за предоставената възможност моята изложба да бъде включена в програмата за честването на 45-та годишнина на град Костинброд. Моето желание е по-скоро да има изложбена зала в Костинброд, в която да има постоянна експозиция на картини не само от мен, а и от други художници.“

Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд се изказа последен. Кметът поздрави художника като заяви, че изложбена зала ще има в близко бъдеще. Старата сграда на банята е включена в бъдещите проекти на общината. За нея има строително разрешение и финансиране. Остава само време да се започне. Г-н Младенов също заяви, че празник на град Костинброд без Денислав, не е празник! Кметът подари на художника стъклен плакет „45 години град Костинброд“. Този приз се дава по случай юбилея на града и само на хора допринесли за развитието на община Костинброд през последните 45 години. През първия ден от седмицата на празниците на града, по време на Тържествена сесия, кметът и председателят на ОбС-Костинброд връчиха приза на бивши кметове и председатели на Общински съвет. Денислав получи от градоначалника още един подарък – значка 45 години град Костинброд.

Развивайки се неспирно като човек и творец, Денислав Тодоров развива и способността си да пресъздава на платно емоциите си. Несъмнено това ненатрапливо развитие е и една от тайните на успеха му: неговите картини всъщност са толкова истински, че нямат нужда да бъдат обяснявани. Само трябва да се видят.

Няма защо да обяснявам какви са темите, които преобладават в творчеството ми, вие можете сами да прецените и вникнете в картините ми, да ги почувствате и да изпитате това, което съм изпитал аз!“ – Денислав Тодоров.

Изложбата на картините ще останат в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“ до края на празника на града. Заповядайте да им се насладите!

1056 посещения общо 1 посещения за деня
По следите на художника Денислав Тодоров – глътка вдъхновение и красота в град Костинброд