На проведеното днес заседание на Министерски съвет бяха отпуснати средства за изграждането на важни инфраструктурни обекти в две от селата в община Костинброд. С подкрепата на правителството и със средства от държавния бюджет ще бъде реконструиран и рехабилитиран път SFO 3409 – |||-811 / Богьовци – Опицвет – Безден /, в участъка от конната база на вход /изхода на с. Опицвет до Центъра за възстановяване на деца с онкохематологични заболявания.

С огромната подкрепа от страна на държавата този осми за света център, който ще предлага най-модерната и напълно нова за страната ни социална услуга ще отвори врати през пролетта на 2020 г.

За лесния, безпрепятствeн и бърз достъп до Центъра ще бъде изграден и асфалтов път до него. От другата година всички семейства, в които децата им са се преборили или се борят с тежката болест ще ползват изградения пътен участък. Сумата отпусната от правителството за изграждането на пътя е в размер на 478 161, 83 лева с ДДС.

На днешното заседание на Министерски съвет се отпусна и сумата в размер на 119 997, 90 лева с ДДС за изграждането и оборудването на спортна площадка в село Безден. В бързо разрастващото се китно костинбродско село, което има и мъжки футболен отбор в А окръжна футболна група, през 2020 г. ще се изгради модерно мултифункционално футболно игрище.

Спорта е един от приоритетите за община Костинброд и с изграждането на новия мултифункционален терен ще се предостави нова и модерна възмножност за тренировки и спортуване на малки и голeми, както от село Безден, така и от съседните села.

Община Костинброд изказва своите огромна признателност и благодарност към Министър председателя на Република България – г-н Бойко Борисов и към цялото ръководено от премиера правителство за поредната подкрепа за развитието на общината ни.

Благодарение на отпуснатите днес средства от държавния бюджет важен пътен участък и нов мултифункционален стадион ще бъдат реализирани и въведени в експлоатация през идващата 2020 г. на територията на община Костинброд.

9374 посещения общо 1 посещения за деня
На днешното си заседание Министерски съвет отпусна средства за изграждането на път в село Опицвет до Центъра за възстановяване на деца с онкохематологични заболявания и за реализиране на модерно мултифункционално футболно игрище в село Безден