На 21.01.20г. от 12:30 часа в ресторант „Нива” се отпразнува Бабинден. Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов поздрави всички присъстващи и им пожела здраве и обеща на най-малките – едно прекрасно детство в община Костинброд, а на техните родители – реновирани училища, детски площадки, велоалеи и устроени места за отдих. Д-р Атанас Тенев- председател на Общински съвет-Костинброд заяви, че община Костинброд ще става все по-приветливо място за живеене и все по- добре устроен град. През 2019 г. в община Костинброд са родени общо 137 малки наследници и жители на нашата община, с 32 деца повече от 2018г.

Общинска администрация – Костинброд засвидетелства своето уважение и признателност към лекарите, акушер-гинеколозите и акушерките, които се грижат за младите майки и децата, както и към самите родители с церемония и връчване на подаръци. На тържеството присъстваха д-р Петров – гинеколог и акушерките г-жа Динкова и г-жа Милева.

Първо бебе за 2020 година все още не е в системата на ГРАО – Костинброд и поради тази причина майката на второто бебе на 2019 г., с прекрасното име Яница, беше поканена да направи ритуала „Бабуване“.

Майката на Яница Младенова и акушерката Юлия Динкова пресъздадоха ритуала по поливане на ръцете. Тези ръце, които са помогнали децата ни да се появят на бял свят.

Тържествената церемония нямаше да бъде същата и без участниците от конкурса „Парад на детска забавна песен-2019г.”. Деца от певческа група „Пеещите“ и ДГ „Пролет“ поздравиха празнуващите с невероятни детски песни. Ема, Изабела и Елица повдигнаха настроението на гостите и докоснаха сърцата на всички с песните : „Сладоледен рожден ден”, „Страхливото врабче” и „Когато детето мечтае”.

Инж. Габриела Трайкова и инж. Теодора Гогова – заместник-кметове на община Костинброд връчиха сребърни кюлчета на всички деца регистрирани с постоянен адрес в община Костинброд.

Бебето Яница Марианова от град Костинброд получи, освен сребърно кюлче и специален подарък плакет „45 години град Костинброд“, защото е родена на 17 септември 2019г. – Денят, в който чествахме юбилея на град Костинброд.

Децата са бъдещето на нашия град и нашата страна. Наш дълг и грижа е да работим за тяхното щастие и успех. Община Костинброд се гордее със своите 137 малки юнаци и ще направи всичко възможно те да се чувстват добре в своя роден град или родно село.

43692 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд продължава традицията на връчване на подаръци за децата родени през предходната година