Присъстващите бяха поздравени от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, който пожела на всички да се трудят за хората в населените си места – всеотдайно, честно и отговорно.
Българският патриарх пожела тази година държавата, църквата и общините да работят съвместно за утвърждаване на духовното образование в училищата, за надграждане на материалната инфраструктура и за съвместни европейски проекти. Желанието на духовната власт е тези срещи да се превърнат в ежегодна традиция.

Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов беше официално поканен от Белоградчишки епископ Поликарп в Светата Метрополия.

Г-н Младенов покани Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп да бъдат специални гости и да отслужат водосвет за здраве на откриването на Възтановителния център за деца с онкохематологични заболявания в с. Опицвет, както и да видят строежа на централния градски храм в град Костинброд – “Св.Св. Константин и Елена”.

901 посещения общо 2 посещения за деня
Днес представители на централната и местна власт от Софийска, Пернишка и други области присъстваха на новогодишна среща, организирана от Софийската Света Митрополия