Ученици от първи до седми клас, техните класни ръководители и директорката г-жа Красимира Манова бяха посрещнати от Народния представител г-н Васил Цветков, пресцентъра на Народното събрание г-жа Елена Каменова и главния секретар г-жа Стефана Караславова.

Посещението в парламента е подарък от кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов. Кметът връчи през януари месец 2020 година грамота на ученик от 3-ти клас за своята еко – рисунка. Тя беше част от изложба, представена в Народното събрание на тема “Училище на най-големите малки приятели на природата и животните”. Тогава пред всички ученици г-н Младенов заяви, че ще организира посещение в Народното събрание.

Днес, учениците имаха възможността да се запознаят както с историята на българския парламентаризъм, така и с ангажиментите и задълженията на Народните представители от 44-то Народно събрание. Всички деца задаваха въпроси в пленарна зала, след като заеха за кратко местата на депутатите, а на края на посещението си биха парламентарния звънец.

Децата се придружаваха от г-н Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд и експерти от отдел „Социални и хуманитарни дейности“.

15894 посещения общо 2 посещения за деня
На 17.02.2020 година, по покана на Народния представител г-н Васил Цветков, деца от Второ ОУ ”Васил Левски” – гр. Костинброд посетиха Народното събрание на Република България