По стандартен и нестандартен начин започна с урок по родоучение с известния режисьор Искрен Красимиров. Той сценично разказа за завета на Левски и неговата вътрешна борба. Урокът завърши със ставане на крака от всички ученици в препълнената зала на читалище “Св. Св. Кирил и Методий“ и с възгласите “Да живее България“.

Тържеството продължи с представянето на всеки клас и класен ръководител – какво за тях е нашето училище, за което “Най-чистата икона – наш патрон е“. Под това мото бяха изказванията на класните ръководители, учениците и родителите. Директорът на училището – г-жа Борисова награди всички номинирани в конкурсите, провели се в седмицата посветена на Левски:

-за краснопис – I клас

-за краснопис и правопис – II и III клас

-за съчинение “Най-чистата икона – наш патрон е“, проведен от РП – Гражданско образование под ръководството на г-жа Борка Петрова в IV “а“ и IV “б“ класове

-за есе на тема “ Какво бих му казал, ако Левски беше жив “, проведен в V, VI и VII класове от г-жа Анелия Викторова, преподавател по български език и литература,

както и ученици, които никак не са отсъствали през първи срок.

По традиция беше връчена и грамота за “Млад-проспериращ учител“ на г-жа Даниела Гаврилова – класен ръководител на I клас.

Всички наградени на сцената аплодираха техните учители, които също се качиха на сцената и запяха химна на училището “Училище с нищо несравнимо“.

Този емоционален момент намери продължение в шествието до барелефа на Левски в началното училище, пред който всички положиха цветя и се поклониха.

1302 посещения общо 1 посещения за деня
Първо основно училище “Васил Левски“, гр.Костинброд отбеляза своя патронен празник в навечерието на 165 годишния си юбилей