На централния градски площад в град Костинброд се проведе тържествена заря-проверка по повод Националния празник на Република България- 3 март. В церемонията участваха Военно формирoвание 34 420-Костинброд, като тържествената заря-проверка премина под командването на майор Димитър Донев.

На честването на Националния празник на Република България в град Костинброд присъстваха г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Ненов, инж. Габриела Трайкова, инж. Теодора Гогова – зам.-кметове на община Костинброд и общинските съветници г-жа Анастасия Попова, г-н Мариян Младенов, г-н Димитър Найденов, г-н Иван Иванов,  г-жа Даниела Станкова, г-н Димитър Григоров, г-жа Анелия Велева и г-жа Кристина Александрова, кметове на населени места: г-н Борислав Борисов- кмет на с.Петърч, г-н Симеон Спасов- кмет на с.Голяновци, г-жа Искра Димитрова- кмет на село Градец, г-н Добри Тодоров- кмет на с. Дръмша, г-н Бойко Борисов-кмет на с. Бучин проход, г-жа Емилия Костова – кмет на с.Богьовци, г-жа Гергана Величкова-кмет на с.Опицвет и г-н Цветан Борисов-кмет на с. Безден. На честването присъстваха сержантите и офицери от резерва и запаса от община Костинброд.

« на 2 »

В тържественото си слово кметът на община Костинброд – г-н Трайко Младенов се обърна към присъстващите с исторически факти за Освобождението на България. “Поклон пред паметта на загиналите и да не забравяме – българското – да го почитаме, пазим и отстояваме, да живее Майка България” с тези думи завърши кметът на община Костинброд.

Със сваляне на шапки и падане на колене, участниците в церемонията и присъстващите граждани отдадоха почит на геройски загиналите в боевете за свободата и независимостта на Родината. Техните имена се произнесоха на фона на траурния марш на Българската войска ,,Покойници ”, след което прозвуча химна на Република България. Венци бяха поднесени от община Костинброд, Общински съвет-Костинброд, Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса. Вечерната проверка завърши с тържествена заря в небето. По време на официалното честване на Националния празник Яница Петрова от НЧ „Заря-1914“, кв. Маслово изпя „Хубава си моя горо“, а Гергана Попгенова от Дневен център за работа с деца на улицата изпълни песента „Къде си ти любов народна“.

Трети март е датата на дълго мечтаната свобода на България. На трети март 2020 година честваме 142 години от Освобождението на България!

Честит празник, българи!

12404 посещения общо 1 посещения за деня
Тържествена заря – проверка в чест на 142-та годишнина от Освобождението на България се състоя на площад „Иван Вазов“, град Костинброд