От днес, 07.04.2020г., започва раздаването на пенсиите в пощенските клонове в община Костинброд. Създадена е организация за дезинфекция и пропускателен режим. Община Костинброд, чрез служители от социалните центрове към общината, предоставя маски на всеки пенсионер, дошъл в клоновете на “Български пощи” да получи своята пенсия.

Обсъдени са мерките за безопасност, които ще бъдат предприети в дните за получаване на пенсии от 7 април до 23 април. Охраната на всички пунктове ще следи по колко човека влизат в салоните и дали спазват нужната дистанция.

Над 2000 маски за многократна употреба е предвидила да раздаде общинската администрация-Костинброд на пенсионерите, които ще посетят пунктовете с тази цел.

А от утре, 08.04.2020г., започва раздаването на пенсиите по домовете на трудно подвижни възрастни хора. Доставката на пенсията ще се извършва от пощенски служител.

Призоваваме всички жители на община Костинброд да слагат защитна маска на лицето си, за да ги предпази от капкови инфекции. Вирусът COVID-19 най-често прониква в тялото през устата, носа или очите, но най-важна си остава ролята на ръцете. Затова маската служи освен за възпирането на вируса, но е и един вид преграда, която ни пази от собствените ни ръце. Защото е от огромно значение да се избягва докосването на устата и на носа. Същото важи и за очите.

Носете маски! Те намаляват вероятността да cе заразите!

8734 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд предоставя маски за многократна употреба на пенсионерите при получаване на пенсиите във всички клонове на „Български пощи“ в община Костинброд