Деветнадесет доброволци, абсолютно безвъзмездно, дезинфекцираха с ръчни пръскачки с Йодофор “ДЕЗИНФЕКТ В”- почистващ дезинфекционен препарат Йод-16/1000 g /1,6%/, ПАВ > = 7 %.

С особено внимание се дезинфекцираха зоните пред пощите, пейките, спирките, тротоарите с най-голяма интензивност от преминаващи и други обществени пространства.

Доброволците наблягат на зоните, в които е възможно да има по-голям брой от хора във връзка с празниците, каквито са църквите в Първи район “Св.Св. Кирил и Методий” и кв. Маслово – храм “Св. Николай Чудотворец”.

Всички присъстващи днес, които се включиха в инициативата, преминаха през обучение за работа с пръскачките и бяха инструктирани как да работят с дезинфектанта. Раздадени им бяха и лични предпазни средства – маски, очила, ръкавици и предпазно облекло.

Доброволците са съграждани, записани след кампанията на община Костинброд от началото на епидемията от COVID-19 в България. В инициативата участваха част от Доброволно формирование “Феникс” и председателя на общинския щаб, и заместник-кмет г-н Александър Ненов, като редови член на формированието.

В седмицата преди Великден, община Костинброд ще продължи с дезинфекцията на улици и обществени пространства.

Призоваваме гражданите да спазват стриктно разпоредбите на Националния кризисен щаб. Ако е възможно да си останат вкъщи и да излизат на вън с предпазни средства и само в неотложни и спешни случай.

Община Костинброд БЛАГОДАРИ на доброволците, които ни потърсиха с желание да се включат активно и да подкрепят общинска администрация в борбата с COVID-19. Нашите съграждани – доброволци са знаещи и можещи, будни хора с организационни идеи.

БЛАГОДАРИМ ВИ, че ни подкрепихте! БЛАГОДАРИМ ВИ, че сте отговорни жители на община Костинброд!

Нека повече хора бъдат като вас!

903 посещения общо 1 посещения за деня
Доброволци извършиха дезинфекция в община Костинброд!