Заводът, намиращ се в град Костинброд, на JDE в България отпразнува 25-тата си годишнина, заедно с българските си партньори и дипломатическата общност у нас. /КРОСС/ JACOBS DOUWE EGBERTS, един от световните лидери в производството на кафе и чай, отбеляза производството на своята 500-милионна опаковка кафе Nova Brasilia с малка церемония в международния си завод в град Костинброд. Юбилейната опаковка беше подарена на кмета на община Костинброд – г-н Трайко Младенов, като признание за партньорството през годините. Кметът на община Костинброд го придружаваше и д-р Атанас Тенев – Председател на Общински съвет – Костинброд.

Сред почетните гости на събитието бяха американският посланик у нас Н. Пр. г-жа Херо Мустафа, заместник-посланикът на Кралство Нидерландия в България г-н Юрен Ван дер Хорстдари, заместник-министърът на икономиката г-н Стамен Янев и други членове на дипломатическата общност в България.

След виртуална обиколка на фабриката за кафе, на присъстващите беше представен анализ на социално-икономическото въздействие в България на JDE, изготвен от Института за пазарна икономика.

При посещението си във фабриката американският посланик в България Н. Пр. Херо Мустафа коментира: „Изключително се радвам, че посетих нидерландско-американската фабрика на Jacobs Douwe Egberts Peets’ заедно с колегите ми от Нидерландия. JDE Peet е най-голямата компания за кафе и чай в света с почтени практики, която оперира в повече от 100 държави. През последните 25 години компанията е инвестирала милиони долари в завода си в Костинброд и е ангажирала 84 работници от областта, които произвеждат кафе за консумация в целия регион. Горда съм да видя, че компании с американски инвестиции, като JDE Peet’s, работят в България в полза на всички нас.“

След близо 30 години на българския пазар (от 1991 г.), Nova Brasilia е пазарен лидер при мляното кафе за домашна консумация за 2019 година  и събужда милиони български любители на кафе всеки ден.

Гн Трайко Младенов и д-р Атанас Тенев подариха икона на Исус Христос с пожелание всички да бъдат здрави, успешни и Бог да ги закриля!

2650 посещения общо 2 посещения за деня
Кафе „Nova Brasilia“ отбеляза производството на 500-милионната си опаковка за българския пазар!