Кампанията „Живей чисто“ към Местна комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, със съдействието на общинска администрация-Костинброд, Дневен център за работа с деца на улицата, Център за обществена подкрепа, както и Детска педагогическа стая към Районно управление-Костинброд, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Общински Инспекторат- Костинброд – всички заедно създадоха един невероятен ден на присъстващите деца от град Костинброд.

“Училище, здравей“ е празник, който вкючва няколко забавни игри на открито:

1️⃣ Конкурс за рисунка на тема  „Костинброд в Европа- Европа в Костинброд“;

2️⃣ рисуване с тебешири на улица „Охрид“;

3️⃣ състезание между четирите училища в град Костинброд – Първо ОУ „Васил Левски“, Второ ОУ „Васил Левски“, СУ „Д-р Петър Берон“ и ПГВМСС „Св.Георги Победоносец“.

Играта „Училище,здравей“ премина на три етапа:

Първо ниво беше свързано с Европейския съюз. Децата трябваше да отговорят на по един въпрос, посветен на седмицата на Европейски дни на наследството.

Второ ниво беше свързано с институциите в град Костинброд. Отборите от четирите училища трябваше да открият институцията, която са изтеглили, да отидат до нея, да попитат и запишат отговорите на зададените им въпроси.

Третото ниво беше  тест, подготвен от Районно управление – Костинброд.

Тестът беше воден от инспектор Вера Христова и Калин Кирилов.

На детския празник присъстваха заместник-кмета г-н Александър Ненов, който заедно с художникът Денислав Тодоров и историкът Русанка Колева бяха жури на конкурса за рисунка.

Всички участващи деца в игрите получиха грамота от секретаря на МКБППМН и съдя на игрите – г-жа Тереза Власайкова.

След двучасова игра, четирите отбора се класираха по следния начин:

1-во място – СУ „Д-р Петър Берон“

2-ро място – Второ ОУ „Васил Левски“

3-то място – Първо ОУ „Васил Левски“

4-то място – ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“

Всички участващи деца получиха подаръци – тебешири, моливи, глобуси, грамоти, а отборите тениски „Аз обичам Костинброд“ и медали, подсигурени от Дневен център за работа с деца на улицата, ЦОП “Промяна”, Книжарницата на Белица и Местната комисия за борба с противообществени прояви на пълнолетни и непълнолетни.

Благодарим Ви! Организирахте един прекрасен съботен следобед в центъра на град Костинброд!

5015 посещения общо 1 посещения за деня
На 19 септември се организира детски празник „Училище, здравей”!