В деня на  Св. Архангел Михаил, 08.11.2020г., на стадион „Белица“ гр. Костинброд се проведе шампионат за кучета „ За Купата на Кмета“.

Националният шампионат и киноложката изложба на Българско Овчарско куче се организира съвместно БРКС /Български Републикански Киноложки Съюз/, Български киноложки клуб за Българско Овчарско куче и община Костинброд.

В изложбата взеха участие клубове от цялата страна. Съдиите оценяваха представените екземпляри от българската порода. Изложбата започна с изпълнение на танцов състав „Зорница“ към НЧ “Иван Вазов-1947“  гр.Костинброд. Публиката се наслади и на демонстрация за послушание, изпълнение на команди на кучета, фризби фристайл – игра с куче и танц с куче.

След кратката програма, изпълнена с български фолклор, всички клубове и индивидуални състезатели дефилираха заедно със своите кучета и знамена.

На събитието присъстваха г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд и Аврам Петков – международен съдия на всички породи кучета и организатор на днешното събитие.

Водещият на националния шампионат и председател на БРКС г-н Аврам Петков изненада ръководството на община Костинброд, като подари куче с родословие и паспорт от породата Българско овчарско куче, с име ВЪРБАН!

Във всяка категория беше избран победител, като шампиона получи най-голямата купа на състезанието, връчена от г-н Трайко Младенов. Купи и медали връчиха всички официални гости.

6148 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд бе домакин на Национален шампионат за всички породи кучета и Специализирана изложба за Българско овчарско куче