На 30 декември ваксината срещу COVID-19 беше доставена в големите области в страната, в това число и в София област.  Д-р Кирил Ленгарски е първият ваксиниран лекар, завеждащ Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП- Костинброд/.

От няколко дни от Регионалната здравна инспекция дозите на ваксината тръгнаха към всички спешни центрове в областта.

Масовото имунизиране на хората от първа линия в борбата с COVID-19 се очаква в средата на януари, когато ще пристигнат и по-големи партиди от ваксината.

Към момента тече голям проект за обновяване на всички Спешни медицински центрове в страната.  Община Костинброд предостави имот за нуждите на Спешна помощ- Костинброд, който е в непосредствена близост до поликлиниката и всички лични лекари. В имотът скоро ще бъде изграден нов, модерен център за спешна медицинска помощ, обслужващ община Костинброд.

След получаването на новата линейка, ЦСМП- Костинброд ще разполага и с изцяло нов и оборудван център за нуждите на жителите на общината.

Благодарности към всички лекари на първа линия! Оценяваме вашия самоотвержен професионализъм! Пожелаваме Ви здраве и пандемията да остане в 2020 година !!!

Ваксината срещу коронавирус ни дава надежда за живот!

Ваксината е сигурният начин за справяне със ситуацията в България, Европа и Светът.

14888 посещения общо 1 посещения за деня
Изпращаме 2020 година с новина за първия лекар, ваксинирал се срещу COVID-19 в община Костинброд!