На заседанието на общинския кризисен щаб беше взето решение да бъде обявено частично бедствено положение в община Костинброд.

На щаба присъстваха кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет, г-н Васил Цветков- народен представител, които е член в Комисия по околната среда и водите, г-н Илиан Тодоров- областен управител на Софийска област, старши комисар Николай Спасов- директор на ОДМВР-София, комисар Георги Иванов- директор на РДПБЗН- София и всички членове на кризисния щаб.

 

Още от късния следобед бедствено беше положението в село Петърч, където преляха река Сливнишка и Блато.

Язовир Маслово, който е разположен в непосредствена близост до къщите в квартала, всеки момент може да прелее. Язовирната стена е пред скъсване. На място са хидроинженери и следят за нивото на водата. Камиони укрепват язовирната стена. От 5 часа сутринта екипи на Общински Инспекторат, доброволно формирование “Феникс” и общинска администрация са в рисковите точки в общината, като следят за нивото на реките и помагат на бедстващи хора.

В село Петърч кметът Борислав Борисов организира камиони с пясък и заедно с много жители на селото посещаваха достъпните места около река Сливнишка, за да предотвратят прилива на вода.

3573 посещения общо 1 посещения за деня
Кризисният щаб на община Костинброд обяви бедствено положение!