148 години изминаха от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски, но България продължава да скърби за своя „един син”. По традиция на 19 февруари свеждаме глави пред неговата памет, защото изминалите години са съхранили образа му като един от най-светлите в българската история.

Почитането на паметта на Апостола започна в 11.00 часа с ритуал пред паметника на Дякона, в двора на манастира „Св.Архангел Михаил“. Събитието уважиха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч, г-жа Светослава Иванова – директор на ДЦРДУ, г-н Валери Миронов – директор на ЦОП „Промяна“, специален гост бе г-н Васил Цветков – Народен представител от Софийска област, служители на общинска администрация- Костинброд и жители на общината.

След като Отец Крум отслужи заупокойна панихида, присъстващите поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на Левски.

Поради епидемичната обстановка в страната, деца от Второ ОУ „Васил Левски“ не присъстваха на поднасянето на венците в Шияковския манастир, както всяка година.

Двете ни училища с името „Васил Левски“ отбелязаха своя патронен празник с вътрешни мероприятия, конкурс за рисунка, стихове посветени на Апостола и поднасяне на цветя в двора на училищата си.

Поклон пред паметта на Васил Левски!

3040 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд oтбелязa 148 години от обесването на Васил Левски в Шияковския манастир „Св. Архангел Михаил“