⚠️ В 00.00 часа на 7 септември започва 18-ото преброяване на населението и жилищния фонд.

👉Полезна информация, свързана с кампанията на НСИ за национално преброяване 2021.

❓Как може да се преброим електронно?
🕛 От днес се отворя Информационна система „Преброяване“ и всеки, който живее постоянно в България, ще може да се преброи онлайн. Препоръчваме този начин, защото е бърз, лесен, удобен и в условията на пандемия – безопасен.
❗ След това срещата с преброител ще бъде само при предаването на уникалния 15-цифрен код, който генерира системата при успешно преброяване.
❗ За да сме сигурни, че някой няма да се преброи от наше име, е необходимо да се регистрираме с валидна електронна поща, ЕГН и номер на български документ за самоличност.
❗ Данните от регистрацията се използват само за идентифициране на лицето и не се съхраняват от НСИ.

👉Следва потвърждение на регистрацията – получаваме имейл с линк, на който трябва да кликнем до 2 часа. След потвърждението ще се отвори екран за попълване на електронната преброителна карта. Там трябва да се влезе с имейла и паролата от регистрацията ни.

⚠️ПОПЪЛВАНЕ НА ДАННИ:

▶ Преброителната карта съдържа въпроси за жилището, домакинството и хората, с които живеем в едно домакинство.
▶ Попълването на преброителната карта отнема средно 20 минути. То може да се прекъсне и да продължи по-късно, но трябва да сме завършили и потвърдили всяка страница с бутона „Напред“. Ако оставим незавършена страница повече от 30 минути, без да въвеждаме, връзката прекъсва и трябва да влезем отново с имейл и парола.
▶ Може да се връщаме в предишни страници на преброителната карта и да редактираме информацията, но само до окончателното ѝ приключване. След това до 17 септември ще може само да виждаме данните си, но не и да ги редактираме.

❗ След успешното преброяване ще получим съобщение и имейл с уникален 15-цифрен код, който трябва да запазим и да предадем на преброителя, когато позвъни на вратата ни.

Важно е да знаем:

✅ Трябва да попълним адреса, на който живеем в действителност, а не, където сме регистрирани.
✅ Достъпът до електронната карта ще бъде ограничен само за България, тъй като българите, живеещи постоянно в чужбина, ще бъдат преброени в страната, в която живеят.

✅ Подробна инструкция за регистрацията в портала на електронното преброяване можете да намерите в сайта на преброяването тук: https://census2021.bg

🇧🇬 В община Костинброд преброяването по адреси започва от 18 септември!

⬇️ ⬇️ ⬇️

Вижте кратко видео как да се преброим електронно: https://www.youtube.com/watch?v=wOCXVFkRLM0

15331 посещения общо 1 посещения за деня
От днес започва преброяването на България ❗️❗️❗️