Днешната дата се празнува всяка година в с. Опицвет, с военно формирование 34 420 – Костинброд. Поради епидемиологичната обстановка в страната днес в село Опицвет няма да има вечерна заря-проверка с военни.

Въпреки всичко 22 септември си остава една от най-важните дати за село Опицвет, причина за което е площад „Независимост“ в центъра на селото.

Днес опицветчани отбелязаха освен празника на България, но и откриването на изцяло обновения площад.

Преди:

След:

Площад „Независимост“ е със сменена павирана настилка, озеленяване, пейки за отдих, ново енергоспестяващо осветление и видеонаблюдение.

Отец Желязко Симонов отслужи водосвет за здраве и освети новия площад „Независимост“.

Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов поздрави жителите на село Опицвет за празника, за обновения площад и връчи одобрения проект за водопровод на цялото село на г-жа Гергана Величкова – кмет на село Опицвет. Село Опицвет от днес ще има своят нов площад и днес стана ясно, че ще има и нов водопровод!

Предстои да се обнови покривът и фасадата на НЧ „Разум“, което се намира на площад „Независимост“. Проекти за смяна на водопроводната мрежа се осъществиха в селата Петърч, Голяновци и Драговищица. Опицвет е първото от малките населени места в община Костинброд, което ще има нов водопровод.

Честването на 113 години независима България тази година премина с поднасяне на венци и цветя от кмета на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, кмета на село Опицвет, г-жа Гергана Величкова, заместник-кметовете инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов, общински съветници: д-р Атанас Тенев, г-жа Даниела Станкова, г-н Димитър Найденов, г-н Живко Георгиев, секретар на общинска администрация, г-жа Валя Иванова, кметове на населени места, служители на общинска администрация и жители на село Опицвет.

Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов поздрави всички присъстващи с празнична реч по случай Деня на Независимостта на България:

„Днес се прекланяме глави и повече от всякога трябва да осъзнаваме – какво е да живеем и какво е да сме граждани в независима държава.

Преклон пред паметта на загиналите!

Честит празник!

Честит ден на Независимостта!“

Нека всички помним датата 22 септември 1908 г. – Денят, в който България става истински свободна.

9727 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд чества 113 години Независима България на обновения площад “Независимост” в с. Опицвет!