В началото на тази година Община Костинброд прие мощите на покровителя на децата – Свети Стилиян Детепазител. На 15 февруари Отец Ангел, духовен надзорник към Софийска Митрополия, донесе мощите на “Св. Стилиян Детепазител“ в единствения в България Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в село Опицвет, община Костинброд.

На днешния празник благодарствен молебен в прослава на Св. преподобни Стилиян Пафлагонийски Детепазител отслужиха Белоградчишкият епископ Поликарп – Викарий на Софийския митрополит, отец Дамян, отец Николай и отец Желязко Симонов.

Дарената частица от Св. Стилиян Детепазител на възстановителния център е положена в едноименния параклис, намиращ се в двора на онкоцентъра в село Опицвет, община Костинброд.

След молебена Белоградчишкият епископ Поликарп удари за първи път камбаната на параклиса и всички присъстващи се  помолиха пред мощицата на Светията.

На благодарствения молебен присъстваха зам.-кметът на община Костинброд г-н Александър Ненов, кметът на село Петърч г-н Борислав Борисов, управителите на възстановителния център г-н Пламен Белчев и г-жа Маргарита Борисова, служители от общинска администрация-Костинброд и служители на възстановителния център за деца с онкохематологични заболявания.

Честит празник!

Нека Свети Стилиян закриля всички деца!

19900 посещения общо 2 посещения за деня
Днес, 26 ноември, Възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания в село Опицвет почете Свети Стилиян Детепазител