В най-новия духовен храм ги посрещна иконописеца Диан Костов, които обрисува светата обител. Той ги разведе и показа своята няколко годишна работа по храма. С осигурени 50 000 лева, отпуснати единодушно от общинския съвет на община Костинброд през 2021 година, беше затворена камбанарията, направени стъпала към нея и подпомагане поставянето на уникална мозайка за под на храма.

През 2019 година, с Постановление на Министерски съвет, бяха отпуснати 350 000 лв., от които са запазени средства и ще бъдат използвани за завършването на входа, стъпалата, рампата, вътрешните колони (капители) и закупуване на полюлей. Прекрасният иконостас на храма е готов, съхранява се и чака поставяне, голяма част от предвидените икони също са налични и очакват да бъдат поставени в храма.

Кметът на община Костинброд – г-н Трайко Младенов, припомни, че през предходния мандат от общинския бюджет бяха отделени над 150 000лв. за изграждането на новата църква. Благодарение на силното желание на жителите на общината и многобройните дарители, с амбицията от страна на община Костинброд и с помощта на държавата, храмът трябва да отвори врати до края на настоящата година.

8350 посещения общо 1 посещения за деня
Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, заедно с председателя на общински съвет- Костинброд д-р Атанас Тенев и зам.-кметът, г-н Александър Ненов провериха напредването на финалната фаза по изграждане на новия храм “Св. Св Константин и Елена”и “Св. Мина” в град Костинброд.