Света Богородица и над 350 снимки на бебета, родени в последните две години, изгряха върху металните силози на бетоновия възел на г-н Атанас Йорданов. Цялата “инсталация” е символ на живота и закрилата на Божията майка, тя е мозайка от съкровени и скъпоценни моменти свързани с посрещането на нов живот. Почти 120 родители се включиха в инициативата и са изпратили снимки на своите дечица.

Галерията под открито небе се намира на Ломско шосе- международен път София-Видин, на първото кръгово, водещо към Индустриална зона – Костинброд.
Локацията е избрана целенасочено — бетонът и строителните материали напомнят за солидната основа, върху която красотата и любовта намират своето място, казва Диан Костов.
Проектът на зографа увлече и вдъхнови много хора, освен съпругата му Милена Ташкова, екипът по създаването на “инсталацията” е от близо 25 човека.
За Арт инсталацията пръв съобщи собственикът на бетонов възел “Памидова лоза”- г-н Атанас Йорданов. На среща при кмета на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, той разказа за идеята и осъществяването й.

Общинска администрация адмирира и подкрепя подобни инициативи. Симбиозата между творчество и бизнес в създаването на Арт инсталацията “Живота е по-силен” е силно послание към всички членове на нашето общество. Община Костинброд ще помогне за надграждане на идеята като добави осветление към Арт инсталацията, за да се вижда и в тъмната част на денонощието!

15843 посещения общо 1 посещения за деня
На Коледа иконописецът Диан Костов, които изографисва новостроящия се храм “Св. Св. Константин и Елена и Св.Мина” в град Костинброд и Милена Ташкова- неговата съпруга, създадоха Арт инсталацията “Животът е по-силен”, която грабва вниманието на всеки преминаващ през град Костинброд.