Всяка година се провежда литературната викторина „В света на приказките“. Тазгодишната тема беше върху творчеството на Елин Пелин. През 2022 година се навръшват 145 години от рождението на българския писател.

В читалищната инициатива участват ученици от втори до четвърти клас от I ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд, II ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд, СУ „Д-р Петър Берон“ гр. Костинброд, ОУ „Отец Паисий“ с. Петърч и НУ „Отец Паисий“ с. Драговищица.

Викторината през годините се е превърна в голямо забавление за участниците и завършва с раздаването на подаръци.

Секретарите на читалищата в НЧ „Иван Вазов-1947“, НЧ „Заря – 1914“ и НЧ „Кирил и Методий- 1890“ подариха на всяко училище, участващо във викторината, книги и пособия за рисуване.

Викторината откри г-н Александър Ненов- заместник-кмет на община Костинброд, а като жури се изяви г-жа Русанка Колева – организатор мероприятия в НЧ „Иван Вазов-1947“, г-жа Кристина Йорданова- специалист „Култура и спорт“ в община Костинброд и г-жа Светослава Иванова – директор на Дневен център за работа с деца на улицата.

Поздравления за всички деца и ръководители, взели участие в днешната викторина „В света на приказките“, в навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност.

555 посещения общо 2 посещения за деня
Литературна викторина „В света на приказките“