Днешната дата се празнува всяка година в с. Чибаовци като се организира събор на селото.
Днес жителите на високопланинското село отбелязаха освен събора си, но и откриването на изцяло обновения площад.

Площадът пред кметството и НЧ „Развитие-1933“ е със сменена павирана настилка, озеленяване, пейки за отдих, беседка и нови сменени стълби на сградата.

Програмата започна с Отец Лъчезар, който  отслужи водосвет за здраве и освети новия площад.

Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов поздрави жителите на село Чибаовци и всички гости за празника и за обновения площад. Той заяви, че започва ремонт на покрива на храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Чибаовци.
Един истински празник не минава без фолклорна програма. За настроението на всички се погрижиха ТС „Балкански ритми“ към НЧ „Развитие-1933“, ТС „Зорница“ към НЧ „Иван Вазов-1947“, група за автентичен фолклор към НЧ „Заря-1914“.

На днешното откриване присъстваха кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, кметът на село Чибаовци, г-жа Искра Лазарова, заместник-кметовете инж. Габриела Трайкова и г-н Александър Ненов, Председателят на общински съвет, д-р Атанас Тенев, общинският съветник, г-н Мариян Младенов, кметът на село Петърч, г-н Борислав Борисов, кметски наместници на населени места, служители на общинска администрация и жители на село Чибаовци.

Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, заедно с кметския наместник, г-жа Искра Лазарова лиснаха менче с вода с пожелание за повече такива празници в селото!
Честит празник!

ПРЕДИ:

СЕГА:

8390 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд отбеляза 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност на обновения площад в с. Чибаовци!