Днес, в големия салон на НЧ “Иван Вазов-1947”, ДГ ,,Пролет‘‘, Първи район отпразнува своя 40 годишен юбилей. Възпитаниците на детското заведение демонстрираха знания, талант, способност и артистични заложби, които заредиха публиката с много приятни емоции, весело настроение и гордост, че в града има толкова талантливи деца.

Чаровните малчугани, сценичният декор, хубавите думи, музика и не на последно място старанието на целия колектив на детската градина, бяха причината юбилеят на детската градина да се превърне в един невероятен празник. Ръководството на детското заведение представиха и 45 минутен филм с кадри от всеки юбилей, който е празнувала детската градина.
На празничния концерт присъстваха: Кметът на Община Костинброд – г-н Трайко Младенов, г-н Александър Ненов –заместник- кмет, д-р Атанас Тенев – Председател на Общински съвет-Костинброд, Директори на училища и детски градини, Директори на социални центрове, родители и много жители на община Костинброд.
Директорът на детската градината, г-жа Емилияна Георгиева, поздрави всички гости в залата за оказаното уважение. Тя отправи специални благодарности към екипа на ДГ,,Пролет”- иновативни и креативни учители, отговорни служители отдали цялото си сърце на децата, с доказан авторитет и качества, които с много любов, търпение и отговорност отглеждат и възпитават децата на гр. Костинброд; към кмета на Община Костинброд и неговия екип за грижата, подкрепата, съдействието и отзивчивостта към нуждите и проблемите на детското заведение. И не на последно място към дългогодишния директор на ДГ”Пролет”, г-жа Краса Арабова за създаването на един сплотен и добър екип.
Кметът на община Костинброд поздрави Детска градина „Пролет“ с 40-годишния юбилей и пожела здраве, сили и творческо вдъхновение за нови успехи. Той изказа своята благодарност за всеотдайността, грижите и любовта на всички служители в детската градина към децата на Костинброд и най-вече на човекът, превърнал детската градина в една от най-желаните детски градини – г-жа Краса Арабова.
Преди тържеството да започне се връчиха наградите в конкурса “Моята детска градина”.
В малкия салон на НЧ “Иван Вазов-1947”, г-н Трайко Младенов, заедно с г-жа Емилияна Георгиева връчиха наградите в категория “Рисунка” и “Макет”:
🏆Най-добър Макет на ДГ “Пролет”:
🥇Първо място-Магдалена Йорданова- 5 г
🥈Второ място- Златина Звезданова – 6 г.
🥉Трето място – Йоана и Йоан -6г
🏅Най-идеен макет- Яна Христова 5г.
🏆Най-добри Рисунки на ДГ “Пролет”:
🥇Първо място – Йоан Власайков – 6г
🥈Второ място – Андриана Колева-4г
🥉Трето място- Мартин Захариев- 6г
🏅Най-идейна рисунка – Виктория Милева – бивш възпитаник
🏆 🏆 🏆Награда на кмета отиде при София Сингх на 11 г.
6865 посещения общо 1 посещения за деня
На 31 май 2022 година ДГ ,,Пролет‘‘ отпразнува своя 40 годишен юбилей