На 3-ти юни от 17.00 ч. На площад “Иван Вазов” бе поставено началото на конкурсната програма на превърналия се в традиция за община Костинброд фестивал. На откриването на фестисвала бяха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, зам.-кметът г-н Александър Ненов, общински съветници и директори на социални центрове.
След анонс от водещия Рангел Вангелов думата беше дадена на заместник-кмета на община Костинброд и директор на фестивала- г-н Александър Ненов, който покани на сцената кмета на община Костинброд, г-н Трайко Младенов. След химна на Република България се даде старт на фестивала.
В първия фестивален ден на сцената се изявиха самодейци от община Костинброд. Бяха представени традиционни песни, танци и характерни за шоплука сцени. Конкурсната програма започна с изпълнението на различни състави от България и един от Цариброд, Р.Сърбия.
Продължаваме и утре от 10.00 часа до 18.00 часа.

Очакваме Ви!

Шопски наниз – 4 юни 2022

На 5 юни 2022 г. бе третият и последен ден на Дванадесетия Фолклорен Фестивал „Шопски наниз- 2022г.“

Зрителите имаха възможността да се насладят на пищните, автентични фолклорни носии и добрите умения на нашите състави от община Костинброд. Община Костинброд избра, именно нашите състави да излязат последни на сцената на площад „Иван Вазов“. И тази година нашите самодейци не участваха в конкурсната програма, а изнесоха концерт преди заключителния спектакъл и награждаването.

Организацията и провеждането на такъв голям фестивал изисква и много добра координация и усилия на много хора! Освен всеотдайния труд на организаторите от читалищата и общинската администрация, фестивалът и неговото провеждане би бил невъзможен без доброволците от ПГВМСС “Св. Георги Победоносец“ гр.Костинброд, с ръководител – прекрасната и всеотдайна – Илияна Владимирова.

Доброволци са още Дневен център за работа с деца на улицата-Костинброд, Център за обществена подкрепа „Промяна“, Център за социална рехабилитация и интеграция „Надежда“. За храната на доброволците се погрижиха Домашен социален патронаж- Костинброд.

За сигурността и обществения ред се погрижиха  общинският Инспекторат и РУ-Костинброд.

През трите дни на „Шопски наниз-2022г.“ на сцената на площад Иван Вазов или НЧ “Иван Вазов-1947“ видяхме състави от цяла България и два състава от Република Сърбия. Нашите приятели от общините Димитровград и Пирот се погрижиха за настроението на пълната зала в град Костинброд.

9153 посещения общо 1 посещения за деня
12-ти Международен Фолклорен Фестивал „Шопски наниз“ – 2022 г., гр. Костинброд