Празничната програма и състезанието по риболов се организира от секретаря на НЧ ”Иван Вазов-1957”, г-жа Румяна Величкова и кметство Безден, в лицето на кметския наместник г-н Цветан Борисов.

На празника на село Безден присъства кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, общински съветници: г-жа Анелия Велева, г-жа Камелия Велкова, г-жа Кристина Александрова, г-жа Мариана Кръстанова, г-н Димитър Григоров, кметът на село Петърч, г-н Борислав Борисов и кметът на село Голяновци г-н Симеон Спасов.

Кметът в своята поздравителна реч поздрави всички жители на село Безден с празника и адмирира идеята за празник на рибата, тъй като на територията на селото се намира най-големия язовир в общината – яз. „Бистрица“ и няколко рибарника в центъра на селото.

Жителите на село Безден поздрави и кметският наместник, г-н Цветан Борисов, както и общинският съветник и организатор Анелия Велева. Тримата заедно отрязаха лента с трикольор за началото на една традиция, която ще изградят жителите на село Безден.

Гости на празника и жури бяха Вероника Стефанова – Мис България Свет 2017 и Славея Сакаджийска – Мис „Щастие“ и наградена с престижната награда „Млад предприемач 2021г.“ Освен конкурсната програма, за всички присъстващи се организира фолклорен концерт със състави от община Костинброд и София.

Победители в днешния празник са:

Спортен риболов:

1.Калина Меджидиева

2.Свилен Стефанов

3.Юлиян Стефанов

Детска рисунка „Златна рибка“

1.Данна-Мари

2.Кристиян Опицвет

3.Теодора Петърч

Кулинарен конкурс :

1.Виктория Дишкова

2.Пъстървно стопанство с. Безден

3.Мариана Кръстанова

Село Безден е живо и развиващо се село. За последните три години община Костинброд изгради чисто ново многофункционално игрище в селото, ремонтира сградата на кметството, изгради нова детска площадка и изцяло рехабилитира пътя от с. Богьовци водещ към с. Безден. Кметът на общината заяви, че проектите ще продължат за село Безден!

Благодарим за съдействието на язовир „Бистрица“, язовир „Безден“ и пъстървно стопанство „Безден“.

Честит празник на всички жители на село Безден!

Черквата в село Безден е с реновирана камбанария.

По време на празника на рибата “Наслука” гостите, от които кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, посетиха храм “Св. Илия”, за да проверят ремонтните дейности по фасадата на храма в село Безден.

Кметът на село Безден, г-н Цветан Борисов и общинският съветник от село Безден, г-жа Анелия Велева, показаха новата чешма в двора на черквата и поканиха всички присъстващи на Илинден, 20 юли, от 10.30 часа на водосвет и раздаване на курбан за здраве.

Заповядайте!

11880 посещения общо 1 посещения за деня
В село Безден се организира първият празник на рибата „Наслука“