На нов дом вече се радват пенсионерите от село Голяновци.

От днес те вече ще могат да творят, пеят и танцуват в новоизградената сграда в центъра на селото.

На 15 август, Голяма Богородица, в напълно изградения пенсионерски клуб „Жар“ засия пъстротата на нашите възрастни съграждани.

По традиция, събитието бе съпътствано от тържествен водосвет, отслужен от Йеромонах Силуан Петров.

След водосвета кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, поздрави всички присъстващи и подчерта, че пенсионерите от общината вече имат прекрасни условия за развитие на разнообразната си дейност, изпълнена с всеотдайност и забележителна активност в обществения и културен живот на община Костинброд.

Кметът на село Голяновци, заяви, че неговите възрастни жители са се отнасяли с отговорност и отдаденост към всички събития и пазители на традициите. Нашите пенсионери са за пример за младите, с натрупания им опит, който с любов предават на поколенията след тях.

Уважиха събитието и кметът на село Петърч, г-н Борислав Борисов, дарители и строители на сградата, предназначена за пенсионерски клуб.

Председателката на клуб “Жар”- Голяновци, г-жа Стефанка Владимирова, благодари на община Костинброд и нейното ръководство, за решението да се изгради сграда и за отпуснатите средства от общината, за да могат пенсионерите да се веселят в уютна обстановка.

Празничното събитие беше белязано и от приятна почерпка, приготвена от самите и членове.

Специални гости на откриването бяха председателите на Пенсионерски клуб “Кавака”, Първи район на гр. Костинброд и пенсионерски клуб “Люляк” на Втори район на град Костинброд, г-жа Цветанка Павлова и г-н Андрей Младенов.

Честита нова придобивка за възрастните жители на село Голяновци. Община Костинброд има за цел да създаде пенсионерски клуб в село Петърч и село Драговищица и обособи сгради или помещения за тях.

В село Голяновци в момента тече подмяна на скатния покрив на кметството и НЧ “Елин Пелин- 1930”, село Голяновци.

1580 посещения общо 1 посещения за деня
На Голяма Богородица се освети сграда, предназначена за пенсионерски клуб в село Голяновци